Particulier incassobureau inschakelen: wat zijn de opties?

Marion Geseldonk

Inleiding

Als particulier kan het soms voorkomen dat je te maken krijgt met openstaande facturen die niet betaald worden. In zulke gevallen kan het handig zijn om een particulier incassobureau in te schakelen om te helpen bij het innen van deze openstaande bedragen. Maar wat zijn eigenlijk de opties wanneer je als particulier een incassobureau wilt inschakelen? In dit artikel zullen we de verschillende mogelijkheden en overwegingen bespreken.

Particulier incassobureau inschakelen: wat zijn de opties?

Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat gespecialiseerd is incasso inschakelen in het innen van openstaande vorderingen namens hun klanten. Ze kunnen helpen bij het opstellen van betalingsherinneringen, het versturen van aanmaningen en zelfs bij gerechtelijke procedures om het geld alsnog te innen.

Waarom een incassobureau inschakelen?

Het inschakelen van een incassobureau kan voordelen bieden zoals professionaliteit, tijdsbesparing en verhoogde kans op succesvolle incasso. Bovendien nemen ze vaak ook het financiële risico over door middel van no cure no pay afspraken.

No cure no pay incasso

Bij no cure no pay incasso betaal je als klant alleen wanneer het incassobureau erin slaagt om het openstaande bedrag succesvol te innen. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor particulieren die geen risico willen lopen.

Incasso procedure

De incasso procedure bestaat uit verschillende stappen, zoals het versturen van aanmaningen, eventueel een gerechtelijke procedure starten en uiteindelijk overgaan tot beslaglegging indien nodig.

Welke kosten brengt een incassobureau met zich mee?

De kosten die een incassobureau in rekening brengt kunnen variëren, maar vaak wordt er gewerkt met een percentage van het geïncasseerde bedrag of met vaste tarieven. Het is belangrijk om deze kosten goed te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Hoe vind je het juiste incassobureau?

Het vinden van het juiste incassobureau kan lastig zijn, maar door te letten op zaken zoals ervaring, reputatie en tarieven kun je een weloverwogen keuze maken. Het is ook aan te raden om referenties op te vragen en online reviews te bekijken.

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen een particulier en zakelijk incassobureau?
  • Een particulier incassobureau richt zich specifiek op particulieren die openstaande vorderingen hebben, terwijl een zakelijk incassobureau zich richt op bedrijven.
 • Kan ik als particulier ook gebruik maken van no cure no pay incasso?
  • Ja, veel particuliere incassobureaus werken ook volgens het no cure no pay principe om hun klanten tegemoet te komen.
 • Moet ik als particulier zelf naar de rechter stappen bij onbetaalde facturen?
  • Nee, in de meeste gevallen zal het incassobureau namens jou de gerechtelijke stappen ondernemen indien nodig.
 • Hoe lang duurt de gemiddelde incasso procedure?
  • De duur van de procedure kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, maar gemiddeld genomen duurt dit enkele weken tot maanden.
 • Kan ik als zzp’er ook gebruik maken van een particulier incassobureau?
  • Ja, veel zzp’ers maken gebruik van particuliere incassobureaus om hen te helpen bij het innen van openstaande facturen.
 • Zijn er risico’s verbonden aan het inschakelen van een particulier incassobureau?
 • incassobureau inschakelen

  • De meeste risico’s worden afgedekt door no cure no pay afspraken, waardoor je als klant geen financieel risico loopt.

  Conclusie

  Het inschakelen van een particulier incassobureau kan voor veel mensen stressvolle situaties verlichten en helpen bij het innen van openstaande vorderingen. Door goed onderzoek te doen naar de verschillende opties en kosten kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw situatie. Vertrouw op professionele hulp om ervoor te zorgen dat jouw geldzaken weer op orde komen.

  Lees ook deze artikelen

  Ads - Before Footer